Ambulansesentral Gol: RÅdmannen gir ikkje noko råd.

Formannskapet på GOl får i neste møte framlagt ein del vurderingar om kvar ein ny ambulansesentral kan byggjast, men dei får ikkje noko råd frå rådmannen,
Politikk
Knut Medhus
Publisert : 04.06.2012 10:48

Formannskapet på GOl får i neste møte framlagt ein del vurderingar om kvar ein ny ambulansesentral kan byggjast, men dei får ikkje noko råd frå rådmannen,

Her kan du lesa kva som blir vurdert som løysingar:

Følgende er vurdert i dette notatet:

1.      Verdivurdering av Teaterverkstedtomten (10/29)

2.      Bygge ambulansesentral inntil teaterverkstedet

3.      Verdivurdering av areal øst for gamle stasjonsbru (9/231)

·         Nye opplysninger fra Statens Vegvesen mht tomten

4.      Bygge ambulansesentral mellom legesenter og landingspunkt

 

Verdivurdering av Teaterverkstedtomten (10/29)

HR Prosjekt har utført en verdivurdering av tomten som er på 7,65 da. Tomten er jfr. reguleringsplanen delt i to separate tomter. Verdivurderingen forutsetter at tomtene reguleres til næring/bolig med tilsvarende u-grad som omkringliggende eiendommer. Gitt disse forutsetninger anslås den totale tomteverdien (begge parseller) å være 6,5 millioner. Øvre del er 3,4 da og er verdivurdert til 2.89 millioner. Nedre del av tomten er størst, 4,16 da og er verdivurdert til 3,53 millioner.

Bygge ambulansesentral inntil teaterverdstedsbygget

Dersom en river garasjene øst for teaterverkstedbygget og tenker nytt ambulansebygg der vegg i vegg med teaterverkstedet, vil dette ha en merkostnad på ca 500.000,- Dette fordi en her må påregne mer prosjektering/tegninger for å kunne bygge inntil et gammelt bygg samt det at 1. etg legges inn i bakken (brannsikring, betong, RIB, fundamentering, masseutskiftning bak bygget og drenering). Garasjeanlegget må også prosjekteres og tegnes på ny jfr eksisterende tegninger.

Avstanden fra eksisterende teaterverksted til vegskulder er ca 21 meter. Et ambulansebygg etter ønsket mal er 18 meter langt og vil således komme nær veien i tilfelle. Alternativt kan bygget settes i lengeretning langs vegen og være et helt frittstående bygg, men også da må garasjeanlegget tegnes på nytt. I dette alternativet må portene gå ut mot Rudningevegen.

Uansett alternativ her må garasjeanlegg/1. etg. i sentralen tegnes på nytt jfr. de romprogram/løsninger vi har nå da porter må ligge på langsidene i stedet for i gavler som nå.

Fremre del av teaterverkstedtomten (mot Sentrumsvegen) antas å være den mest attraktive pga beliggenheten/eksponeringsmuligheten hvis alternativ bruk/næring.

Verdivurdering av areal øst for gamle stasjonsbru (9/231)

Det er ikke gjort en utførlig verdivurdering av denne tomten alene, men takstmannen mener samme m2-pris er gangbar også for denne tomten som for teaterverkstedtomten gitt at tomten får samme utnyttelse/formål som omkringliggende tomter. Dette vil i tilfelle tilsi en verdi på tomten på ca. 1,4 millioner. Tomten er godt 1,6 da.

Utfordringen her er om Statens Vegvesen er like positive til et næringsbygg nærmere rv7 som de er til en ambulansestasjon.

Nye opplysninger etter forrige formannskapsmøte fra SSV

Det er kommet skriftlig uttale fra Statens Vegvesen på at de er positive til å avvike fra avstandskravet fra rv 7 for at tenkte ambulansebygg kan realiseres på tomten. De sier de vil kunne ”strekke” seg ned mot 20 meter (fra dagens 30), men vil avvente endelig avgjørelse til vi har noe mer konkret. Usikkerheten mht avstandskravet hvis ambulansebygg skal da være nær eliminert.

 

Bygge ambulansesentral mellom legesenter og landingspunkt

Alternativet mht å legge en ambulansesentral i området mellom landingspunktet/parkeringshuset og legesenteret er vurdert. Dette er et område som kunne egnet seg godt mht at det ligger nær legesenteret samt at det er lite trolig det bygges noe annet her. Årsaken til det siste er at området er lite og et bygg må ligge noe inn i Hahaug. Med de krav som er mht størrelse bygningskropp blir det trangt her, både i lengderetning og bredde. Et modulbygg som tenkt må også her (som på teaterverkstedtomten) tegnes om da det ikke går med utkjøring i gavler. Adkomst/trappeløp i bakkant ville også blitt feil dersom en ser for seg bygget satt på skrå inn i Hahaug (mellom landingspunkt og legesenter).

Vi vil få en skråningsfot på kanskje 3 meter hvor vi vet det er varierende grunnforhold. Ved utbyggingen av legesenterbygget 9 år tilbake måtte vi prøvegrave og analysere massene pga leirefunn. Det ble den gang anbefalt ut fra analyse å korte inn kjelleren for å slik unngå potensiell rasfare i byggetiden. Vi vet ikke svaret på dette her før vi har kjerneborret og analysert prøvene.

Det ligger for øvrig både f iber, telefonikabel samt høyspentkabel som må påregnes flyttet. Telefonikabelen ble for øvrig berørt og flyttet ved bygging av parkeringshuset/landingspunktet og ligger nå mellom Hahaug og landingspunktet. Under er en vurdering av kabelproblematikken fra elektrokonsulent:

Vedlagt oversendes kart som viser trasè for høyspentkabler i området. I aktuelt område ligger to HS-kabler som forsyner trafo ”Dalheimgården” på hjørne mot DBC. I tillegg finnes kabelgrøft for fiber og telefoni fra DBC som går rundt kommunehuset og opp langs det gamle kommunehuset. Denne må påvises. Vi vet også at det finnes en stamkabel for telefoni som Telenor eier. Den går i samme området og ned på baksiden av P-huset mot Hahaug. Denne må også påvises. Jeg regner med at det vil medføre store kostnader med å skjøte og legge om disse kablene og det vil medføre betydelige driftsforstyrrelser for de abonnentene dette gjelder. Eventuelt bør disse omleggingsarbeidene utføres på natt eller helg. Noe som også vil bidra til å øke kostnaden. Bare skjøting av Telenor sin kabel som ble gravd over når P-huset ble bygd kostet vel ca kr 70.000,-.

Med beste helsing

DBC Elprosjekt AS

Harald Flatland

Kjøletårn/inntak kommunehuset

Et mindre bygg som huser kjøleviftene til kommunehuset ligger i aktuelt område og må i tilfelle flyttes og reetableres annet sted i området. Dette er mulig, men har også en kostnad.

Oppsummert

Å anlegge ambulansebygg i området bak kommunehuset inn mot Hahaug vest for landingspunktet synes som et godt alternativ funksjonsmessig, men vanskelig og kostbart pga områdets størrelse/byggets størrelse og tekniske utfordringer. Et enkelt modulbygg vil, selv om det legges så langt inn i Hahaug som mulig, måtte ta noe av kjørebanen fra ambulansemottaket i dag. Alternativt kan det tegnes et helt nytt bygg i vinkel hvor en legger garasjeanlegget der kjøleinntakene/huset står i dag og så bygger resten av nødvendig bygningsmasse i vinkel (i ca 50-60 grader) mot legesenteret. Da snakker vi om et arkitekttegnet nytt bygg som vil koste vesentlig mer enn et modulbygg. Et bygg her vil, pga områdets størrelse, måtte trekkes så langt som mulig inn i Hahaug og stå på skrå der kontra kommunehus og p-hus i dag. Utfordringer mht diverse tekniske kabler vet vi kommer, men ikke eksakt hvor omfattende og kostbart det er før bygget er plassert og kabler påvist.

Et ambulansebygg mellom legesenter og landingspunkt er et kostbart alternativ samt at det egentlig krever mer tomt enn tilgjengelig her.

 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS